En dag på havet

Idag blev det en heldag på sjön!
Riktigt skönt och mysigt. jag min dumma jag trodde att det skulle bli lugnt och skönt men ack så fel jag fick ;-) Noa gillar som känt inte vatten. det har tagit lång tid och mycket jobb att få han att bada badkarl.
men när vi gick iland lid en liten strand då förvandlades Noa till fisk :-)
fasen jag har inte badat så mycket som jag har gjort i dag, och lyllos Noa kunde ha sina foppatofflor på som han vägrade ta av sig!
Han satt på botten, han... hör och häpna.. doppade sig :-D Han gjorde det några gånger, och tyckte inte att de va så där jätte kul.. men endå gjorde han om det!

Vi plockade snäckor i massor och mös under en handduk.



Här är Noa på väg ut med båten, han verkligen hatade sin flytväst, men efter en stund så funkade det helt okej.


Lambi fick följa med ut! men det var kämpigt för vår gamla tant. men som tur var så fanns det en fin plats för henne med skugga där hon för det mesta låg



T-shirt på hela dagen, olika badbyxor och sen sprang han faktiskt mest naken under tröjan. den e så lång att den räcker hans rumpa och tack å lov så hittade jag solskyddsfaktor 50! på apoteket hade dom bara 30 :-o



Lycklig kille dom börjat få igång stinget ;-)



Promenix med morfar. jätte fin utsikt hade vi! snett till vänster om dom ligger dalarö så det var många segelbåtar som passerade och det gav en fin utsikt :-)





Och här har vi en riktigt trött liten kille som har fått komma i torra kläder och fick mysa upp sig med en filt på vägen tillbaka till land.


Noa har verkligen haft en toppen dag och jag är så glad över att han verkligen ville bada.
och jag har badat! jag kunde bada utan att det kändes som om hela min kropp skulle smälta!
men de va då fasen inte varmt. var man väl i vattnet var det bara att stanna kvar där ;-) för klev man upp så var det ju kört när man skulle i igen.
16 grader var det i vattnet!

Kram på er


Det går undan!

Stackars min lilla kille!
Midsommar helger e inget som passar honom alls faktiskt. Om det ska fortsätta så här så får jag nog börja med att isolera oss varje midsommar.
Hans första midsommar var nog okej... han var ju trots allt bara några få månader då!
Hans andra midsommar då gav hans barnstol vika och föll med Noa i rätt ner med huvudet före i stenplattorna.
och i år... ja vart ska jag börja?
Han brände sig som sagt på armbågen, sen blödde han näsblod till och från genom hela helgen.
på väg ner till tvättstugan så gick han med pannan före in i en vägg kant så han fick ett jack i pannan, några timmar senare i lekparken tar loke en hård tugga av Noas arm!

I dag har vi varit ute i lekparken, sen har vi varit en sväng på försäkrinskassan. efter det prommenerade vi till babyland och reklamerade actra graco vagnen, och det gick faktiskt bra!
Vi fick en helt ny vagn som dom så snällt byggde ihop och.... ja jag e nog nykär faktiskt. för den andra graco vagnen var rätt trög, men denna var betydligt lättare!
så det var ju tur att jag tog mig an att åka in med vagnen.

Mamma hämtade upp oss vid babyland för hon hade varit hos dr.
sen körde hon oss hem till dom och då möttes Noa av sin cykel som stod innanför dörren.
Morfar hade satt på hans nya stödhjul, cykelkorgen och... morfar hade köpt en stång till mamma som satt fast monterad.
Så vi passade på att gå ut igen och cykla!

Efter det hjälptes vi åt att laga mat med min lillebror, sen så gick vi hem. Noa han somnade i vagnen och han hade fått en circadin efter middagen.

I morrn e det upp med tuppen som gäller, vi ska ut på sjön med hela familjen.

Kram på er

Jooo om ni vill kika på banan och chokladkakan vi gjorde så finns den här www.angelabakar.blogg.se


Pensionär... ja visst! de e jag det!

alldeles strax ska jag ta och nanna!
Jag är så trött och så slut, och jag fattar inte äns vad tusan jag gör vaken.
vad e poängen?
Att vara vaken när man e så trött att man knappt äns orkar kolla på tv, de e ju ingen som kommer ringa, ingen som kommer komma förbi eller nånting... så varför?
Varför pina sig bara för att man kan vara vaken?
Missförstå mig inte nu ;-) det är inte så att jag önskar att nån skulle knacka på eller så.. utan mer en allmän fundering.

Okej ja... de e inte så att jag sedan dess att noa somnade har suttit vaken och gjort ingenting.
Jag har bakat en jätte härlig banan och choklad kaka med frosting som jag precis har avnjutit med ett glas vin för att avrunda denna förfärliga helg!

så vad har vi gjort i dag då?
Jo vi har varit hemma, mysigt och haft en riktig härlig dag tillsammans, bara jag och lilla Noa.
Vi har myst upp oss i fönstret och pratat om regnet och vad det är bra för, vi hann precis på sekunden in hemma med en nyhandlad kebab och annat gott att ha till lunch när himmlen öppnade sig.
det var bannemig tur att vi inte gick ut 2 min senare.

Vi har lekt i Noas koja och vi har räknat i hans 1-10 bok.
ään taaaattt (1 katt) tåå taaaatt mamma titta kaaaaaaaaattt hehe han e så söt min lilla goa kille!

Noa har badat, och plaskat som en tok och.... jag fick tvätta hans hår utan tjaffs.
Lycklig mamma!

sen har vi städat, hällt ut en massa cola på golvet, städat igen, hällt ut ännu mer cola.. städat igen
;-)
Vi har tittat på lotta på bråkmakargatan flyttar hemmifrån, och vi har tittat på pip larsson.
Noa har lagat middag till oss och så har vi varit i affären och handlat.

Jag tror föresten att jag har blivit pensionär... en långhelg, lördag... och jag
 bestämmer mig för att göra banan och choklad kaka... och ja detta e jag i ett nötskal. jag ser att jag har bananer hemma som ingen kommer hinna äta upp och jag e sååå trött på att kasta bananer!
ja men då gör vi banankaka... jag har allt hemma förutom en bra form och så saknade jag bakpulver.
Mamma kom snällt över med det när hon tog ut hunden och sen skulle vi sätta fart.
men...
resten då?
behöver man verkligen bara bakpulver, bananer och en form?
ööööh.... näääääääää inte riktigt va ;-)
okej en del hade jag hemma... men jag saknade 1 ägg... 1 jäkla ägg.... så de va ju bara att knata till affären där jag kommer på att jag behövde ju både choklad och kokos oxå.
och Noa han hade jag ju lovat lördagsgodis så det var ju tvunget att inhandlas oxå... och... ja stod det inte mjölk i receptet oxå?? huuuummmm...
jag e så snurrig. sluta med att jag handlade allt och ingenting och flera av dom sakerna jag handlade hade jag redan hemma.... bra där!

men men... de e ju inga saker som jag inte kommer använda. Mjölk används ju dagligen och ja kokos å sånna saker jag väldigt ofta när jag bakar iaf så de va ju ingen fara.

Noa han var så söt så. När vi kom hem tog han sin godisskål och satte den i min säng. sen kom han ut till köket med fickorna fulla av godis och hjälpte till att baka.
Ja man kan ju tro att jag bedriver barnarbete här hemma... men ja... han gör det mesta min lilla kille och de e typ han som har gjort hela kakan egentligen. med mig som sin assistent.
men jag förstår inte varför inte... jag hör dagligen om barn som inte får hjälpa till eller ens vara i köket.
Han vill så gärna och jag ser inget fel i att lära barnen att vara delaktiga och få vara duktiga.
Noa har "peppar peppar" bara bränt sig en endaste gång! och då lagade inte han mat utan det var en helt ärlig miss att plattan var varm å han hjäpte min lillebror att baka å han satte armbågen på.
Annars så nej... det har ALDRIG hänt att han har bränt sig, trots att han dagligen står vid spisen.
Han vet att det är varmt och han är försiktig!

men när kakan var klar, då gick Noa in till min säng å la sig, jag la hans egna täcke på honom och det tog inte många sekunder innan han sov med kläderna på och godiskålen i famnen.
ingen circadin hade han fått heller så det känns ju helt toppen.

i morgon ska vi ha tvättstugan och sen ska vi städa lite till. jag har städat bort min kabel till mobilen så jag kan inte visa bilder på kakan heller :( så den måste jag städa fram!

Sov gott hörrni och många kramar på er!


Midsommar!

Jag är helt slut!
Jag vet inte varför men... ja... varför ska sånna här trevliga högtider alltid sluta i kaos?

I går gick Noa och jag en prommenad för att plocka björkris, sen gick vi upp till mamma och band kransar. en till mig en till Noa och en till mamma.
Efter det så gick bilen till en liten bonnhåla här i närheten och där firade vi för förstagången (men säkert inte sista ;-) )midsommar.
Vi köpte lotter och vann på nästan alla :-) Så Noa har fått en massa saker så som fiskhåv, vattenpistol, sugrör, två små rack och en massa andra saker som jag inte kan namnen på ;-)

Och så dansade vi såklart runt stången oxå :-)








Det var ett trevligt ställe att vara på, minus dock att det var lite väl lång väntan på att dansen skulle komma igång, och ljudet va rätt dåligt oxå. och inga lekar hade dom :-/

Men men...

Sen bar det av hemmåt, Noa blödde näsblod hela kvällen, vi käkade och sen gick vi väl typ hem.
Min syster å min bror kom över ganska sent och vi kollade på en film "The men who stares at goats"
Hel skum film, men endå ganska rolig :-) jag var nog inte tillräkligt inne i filmen för att riktigt förstå den.

Noa somnade ganska tidigt av en circadin. Han behövde verkligen få sova för han var så trött och kom inte till ro. och med tankte på att de blev väldigt kaosigt på kvällen så var jag glad över att Noa låg och sov!

Nu ligger vi och myser på soffan och jag ska strax ta och sätta igång och städa undan här hemma och fundera ut vad vi ska käka till middag. Helst av allt skulle jag vilja göra helstekt kyckling, men jag vete fasen om jag vill gå ut i detta väder för att handla. så jag får nog kolla vad jag har hemma!

Stor kram på er


Kaosdag

I dag har jag varit och handlat mat med min mamma och min lillebror... och njaaaaaa... att storhandla i denna hetta som var i dag en dag som denna med en väldigt trotsig och surig Noa var mer än vad mitt tålamod klarade av!
Jag svalde svalde svalde och ja det gick en rätt bra stund att hålla inne min frustration. Vi tog oss in på MQ där jag köpte denna darling på 50% rea!





300 gick den på och värd varenda öre! jag älskar den och vill bo i den. den har fickor!!!!!!!!!!!
Efter det gick vi till systemet och köpte en flaska allesverloren tinta berocca. Mitt absoluta favorit vin som jag bara köper när det är "högtider" annars dricker jag ju nästan aldrig. så när jag väl planerar att ta ett glas till maten så vill jag ha ett glas av ett vin jag verkligen uppskattar!

Inne på systembolaget så började Noa balla ur. han skrek, skrek, skrek, skrek, och ja... skrek...
mitt i folk massorna folk som nästan slår ner en med öl backar osv. får mig att inse att jag är väldigt lyckligt lottad som inte har vänner, familj, släkt osv. som har ett behov av att köpa dom mängderna vissa människor skulle ha.
och med tanke på hur illa barsig åt med ölen i handen och inte i magen... får mig att skämmas över tanken hur dom beter sig med ölen i magen sen :-/

Noa lyckades jag tillslut muta, han fick en kundkorg att släpa på så höll han sig lugn sen. Duktiga killen ställde den t.om sen bland dom andra vid kassan.

Efter det begick resan mot maxi. mamma o lillebror skulle bara in en snabbis så jag tog noa med mig till McDonalds och köpte ett happy meal till honom.
och ja jäklarns vad han åt :-o
hela hamburgaren slukade han och det var inte många pommes kvar i påsen.
jag skämdes lite, kunde det vara så enkelt att noa var så fuktansvärt arg för att han var så hungrig?
Men samtidigt så hade han både käkat frukost och fått sond innan vi lämnade hemmet så... jag fattade ingenting.
men...
han höll sig lycklig en liten stund, men den varade inte alls länge. sen började han gorma och skrika inne på coop.
Här nånstans så började min hjärna kortslutas tror jag.
jag slutade tänka och handlade bara per automatik. jag visste inte ens vad jag skulle handla.
mitt i affären så hade jag en kundvagn med en liten arg och ledsen kille. men kundvagnen var tom för ja jag kunde inte tänka. jag kunde inte ens minnas vad jag hade hemma i kylen och vad jag inte hade.
här nånstans kände jag att jag bara ville gråta.

samma stund som jag övervägde om det var okej att lägga mig ner på det skitiga golvet och stor tjuta så...
lugnade noa ner sig, tittade oroande på mig och sa: mammmmmaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja Noa
Mammaaaa... puss puss och så kastade han släng kyssar till mig.
Vi stod vid grönsakerna och kramades en stund och då hittade vi mamma och lillebror oxå som hade gått i förväg.
Min hjärna var fortfarande inte med, huvudvärken satte in och jag hade ingen ork alls till detta idag.
Noa du får hjälpa mamma att hitta det vi ska ha okej?? mamma vill ha prinskorv vill du ha det?
JAAAAAAAA Lillekojv.
Bröd och pålägg och lite grönsaker fick jag med mig hem.
Och... givetvis hittade Noa både billigt storpack med prinskorvar "lillekojv", smörgåsrån och blöjor.

På hemvägen stannade vi till på den lokala mataffären och noa fortsatte sitt skrikande hela bilvägen.
den butiken vi gick in i e såååå trång att de fasen borde vara olagligt att ha det så.. vilket jag oxå skrek över typ hela affären. för min mamma gjorde en hel idiotisk grej.
i en full matvarubutik, med smala trånga gångar.... där ger man inte en två åring en såndär dravarukorg som han sjuter framför sig och slåt ner allt och alla som kommer i hans väg.

tror jag å Noa hann vara i butiken i 5 min innan jag hade skrikigt åt personalen att butiken var bland dom värsta jag varit i och tagit noa under ena armen gallskrikandes och skickat en varukorg över halva butiken till min mamma.... jag kan säga som så att folk skingrade sig när jag förbannad försökte ta mig ut! påvägen ut så sa jag åt hon i kassan att jag ber om ursäkt och att hon skulle hälsa den stackars killen det att jag inte menar att det är hans fel att deras chef är en idiot som tar in för mycket varor i en för liten butik.

Noa lugnade sig ganska fort och det gjorde jag med. men han var förbannad en bra stund. sen fick han följa med mig till interflora och välja blommor till sin krans!

Efter denna pärs så har vi legat en stund och kramats på soffan, druckit hasselnötskaffe och tagit det lugnt.

På kvällen fick jag barnvakt så jag kunde gå på Bio med Rikard. klänningen fick åka på då inget annat var rent hemma som var tillräkligt svalt!
Vi hade en trevlig kväll och tittade på beck.
Noa han hade däremot hjälp min lillebror att baka en citron cheescake som jag älskar och hade så satt sin armbåde rätt på den varma plattan.
Jag visste att det bara var en fråga om när.. för Noa hjälper alltid till vid spisen och har aldrig bränt sig innan. och som tur var så gick det bra. han verkar inte ha speciellt ont och det ser fint ut!

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen.

Kram på er och glad midsommar!


Heldag ute

I dag har vi kört en heldag utomhus!
Det var ju så himlans fint väder så vi passade på.
Pojkarna Noa och Loke lekte fint i lekparkerna och sedan tog vi en prommis för båda killarna ville åka vagn. vi gick ner till fotbollsplanen som är i modell bättre sådan. där höll dom på och vattnade och pojkarna tyckte att vattenspridarna var jätte spännande. Men både Noa och Loke var inte alls impade av att det var vatten som kom ut ur dom ;)

men de va bra att dom blev lite blöta för planen ligger i en liten typ dal kan man väl säga och de e så tryckande varmt att man nästan höll på att förgås där nere.
Jag kan oxå meddela att vid fotbollsplanen ligger en liten bit därifrån den "ökända" hanvedenkällan.... som består av ett inhägnat rör i marken ;-) därifrån tas vattnet till bonaqua!
humm... själv dricker jag inte de vattnet för jag gillar inte smaken och jag gillar inte bubblorna. men jag brukar motivera det med "jag köper inte samma vatten som man tappar utanför min dörr" :-D
jag ska nog banne mig knata ner i sandtaget och ta en bild på "källan" nån dag... haha

efter det gick vi hem å käkade lite och sondade lite. sen gick vi ut igen :-)
Vi lekte i parken och sen gick vi ut och åt middag på lokala restaurangen. Barnen käkade pommes jag en pizza och carro en black and white...
Noa och Loke delade på en cola oxå men de va roligast att se vem som kunde blåsa upp mest cola med hjälp av att blåsa i sugröret.

Noa åt knappt nånting :-( han har ätit jätte dåligt sista tiden och har inte alls varit pigg på mat över huvudtaget.
Vi gick hem efter och städade lite. men de gillade inte Noa alls. han vart jätte ledsen när dammsugarn gick igång och gömde sig i sin koja och grät!
Jag undrar om de kan vara så att han har ont i öronen?

för så här har han reagerat flera gånger på sista tiden när de låter mycket. men aldrig förr har han vart så här. eller kan de vara en åldersgrej?
jag botade en ledsen kille med en lååång kram och ett bad och så blåste vi såpbubblor i badrummet! det gjorde en ledsen kille väldigt lycklig!

sen somnade han!
men vaknade igen efter en liten stund. gick upp in i köket, öppnade kylen, tog sig en danonino yoghurt och hämtade en gaffel :-) min lilla sötis!
Sen satte han sig fint vid bordet åt upp hela kastade förpackningen och la sig igen. det tog väl en 15 min sen sov han :-)
men jag kan ju tillägga att han fick en sked och jag stoppade om honom ordentligt!

Jag själv sitter och slappar i soffan, kollar på galma avsnitt av sex and the city på 3an, käkar Marabou sensation caramelized almond sea salt. och dricker ett glas cola light.
jag älskar dne chokladen men även den med kola och valnötter! mumma!

I morrn e de mathandling som står på schemat och sen kanske bio :)

Kram på er


Recept Makroner

Ingredienser
200 gram sötmandel skalad
3 dl florsocker
2 st äggvitor
1 krm salt
2msk socker
karamellfärg

Chokladtryffel
100 gram mörkchoklad (man kan använda smaksatt om man vill)
1 dl vispgrädde
1msk smör

Tillagning
ca 40 kakor


1. Sätt ugnen på 140 grader. Mal ner sötmandel till ett mjöl i en matberedare. Blanda mjölet med florsocker.

2. Vispa äggvitor och salt till ett fast skum i en väl rengjord bunke. Tillsätt strösocker och vispa på högsta hastighet till en fast maräng. Tillsätt eventuellt karamellfärg och blanda tills skummet är jämnt färgat.
(vill man göra i flera färger kan man ha i färgen efter steg 3. och då dela upp smeten i olika burkar)

3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i marängen med en slickepott tills alla klumpar försvunnit. Marängen kommer nu att sjunka ihop.

4. Lägg ut smörpapper på 2-3 bakplåtar. Fyll en sprits- eller plastpåse med marängsmeten. Klipp av en liten bit av ena hörnet på plastpåsen och spritsa ut smeten till enkronorsstora makroner på bakplåtspappret. Se till att ha lite avstånd mellan varje makron.

5. Låt makronerna vila på plåten i 20 minuter, tills ytan inte är kladdig längre.

6. Grädda makronerna i cirka 15-20 minuter. De ska inte få färg. Ta ur plåtarna ur ugnen och dra undan smörpappret till ett galler så att makronerna svalnar. Låt dem ligga en halvtimme och torka, avlägsna sedan försiktigt från smörpappret så att inte bottnarna går sönder.

7. Chokladtryffel: Rosta hasselnötter i en torr stekpanna tills de får lite färg. Lägg nötterna i en ren handduk och krama nötterna tills skalet släpper. Mal nötterna till ett grovt mjöl i en mandelkvarn eller en matberedare.

8. Värm grädde och smör i en kastrull tills smöret smält. Ta bort kastrullen från plattan. Finhacka chokladen och rör ner den i gräddbladningen. Rör tills chokladen smält, blanda med hasselnötsmjölet och låt blandningen svalna.

9. Bred på tryffeln på undersidan av en makron. Kläm ihop med en till makron. Förvaras i lufttät burk, gärna i kylen, och håller i 3-4 dagar eller montera inte alla och spar makronerna i en påse och tryffeln i kylen.


Makroner

Kastar in bild på Makronerna lite fort bara innan jag bloggar recept osv :-)
Trots alla problem så blev dom jäkligt goda! jag svor att jag aldrig skulle göra om dom ;-) men efter att ha käkat dom så... JO dessa är min nya favvo! bilden blev lite dassig, men dom e blåa. ska försöka ta en ny bild sen oxå!




)


Kram så länge


Noa kan räkna :-D

Jag bakar, Noa var smart nog att lägga sig i min säng och kolla på TV för en stund sedan för.... det gick åt fanders!
alla påsar jag hade sprack, det är smet över allt, jag tog fel handduk och slet ut alla hasselnötter jag klämt skalet på så det var hasselnötter och skal smulor över hela golvet!
Ja vad ska man säga...
Jag bakar iaf Makroner som första plåten nu står i ugnen.
Jag gav upp påsarna och klickade ut smeten. det skulle bli ca 40 st men de blev bara 20.
Behöver jag säga att dom blir gigantiska?

Jag lägger upp en bild på resultatet senare :-)

När vi skulle gå för att handla ingredienser så gick vi ner till en ny öppnad butik i centrum som heter typ änglaaffären.
Ja behöver jag säga att det var en butik för mig :-D
En massa engelska prylar, fina hem inrednings saker till låga priser. och.... dom hade riktig mörk choklad knappar från spikarö. en påse sånna köpte jag till makronerna och dom hade även kaffe som dom malde. så jag tog det sista hasselnöts kaffet dom hade som jag och lillebror ska dricka sen.

Jag köpte även en liten WC skylt till toan som det hänger ett hjärta ifrån. Jätte fin!

Jag glömde ju helt bort att jag inte hade bloggat i söndags *fy mig*
Så här kommer det en snabb uppdatering från söndagen.
Vi gjorde väl egentligen inget. vi var hemma städade och hade det mysigt.
Noa han hjälpte oxå till, tex. så när jag bytt lakan i sängen och gick för att hämta påslakan då drog han på sig sina gummisar och hoppade i sängen! :-) han e så söt min lilla busunge.
Sen knatade han runt i sina älskade gummisar hela dagen och satt på golvet vid skurhunken och använde en svamp att torka golvet med.... jag hade oxå behövt ha på mig gummistövlar :-)

Men... på morgonen när vi hade köpt frallor så hjälpte Noa som vanligt till med att fixa frukosten och göra kaffe.
Och... När vi står där och hjälps åt att hälla i kaffet i filtret så räknar jag: ett då säger Noa:tåååå Jag: tre Noa:Yraaa Jag: fem Noa: seeees Jag: sju!
Detta har altså aldrig inträffat!
Sen har vi räknat hela dagen :-D
Och när min syrra kom över för att käka lite kina mat på kvällen så försökte Hon lära Noa att bokstavera till Noa
Micki: N Noa: tååååååååå
Hahaha :-D bokstaven N låter ju som en!
Jag kan inte vara mer stolt över min älskade lilleprins!

Kram så länge


Sommar utan bad!

I dag har jag gjort en dum grej..... en vääldigt dum grej som gör att jag fortfarande är vaken och inte kan sova.
Men vi tar dagen från början.

Noa vaknade glad som en mört.
Vi gjorde frukost tillsammans, tittade lite och dansade runt här framför TV till disney chanel.
Jag väntade ivrigt på att posten skulle dyka upp ihop om att min avi på väskan skulle komma... men ingen postgubbe kom...
Klockan drog iväg och posten e alltid här kl 11.
kvart över gav jag upp... nä de blir visst ingen väska idag heller :-(

Vi klädde på oss ordentligt efter att ha tittat ut och insett att vädret inte var det finaste.
Sen knatade vi till parken och busade runt där med Carro och Loke.
Efter en stund skulle Carro möta upp en vän vid tåget så jag och Noa gick med. på vägen dit så gick jag förbi hemma och kollade om posten kanske skulle ha varit snäll och lämnat en avi... nix... nada....
vi gick till centrum mötte kompisen och vandrade tillbaka...
på hemvägen så kollade jag in igen hemma men nää ingen post.
Då gav jag upp helt.

Vi gick över till mamma eftersom att Noa ville till Mommo och äta kakor.
Noa mös direkt ner sig under en filt i soffan och bara mös!
Mamma skulle köra min syster runt halva sverige för att köpa grejer till hästen och blandannat så skulle dom till biltema för att handla. Toppen! då kan ju jag passa på och köpa en cyckelkorg och stödhjul till Noa.
men innan det så tog jag hunden med mig hem för att titta ännu en gång om det kanske kunde vara så att mammas teori kunde hålla nämnligen att jag inte skulle få nån post och att avin kommit långt ner och att post killen skulle ha fått cycklat tillbaka hem till mig.

Väl vid porten möts jag av min granne som sa: det var ett jäkla spring in och ut på dig idag :-)
Ja jag väntar brev med posten.
ja då kommer det nog i morgon för han kom vid 11 som alltid.
jäklarns...
men jag kollade in iaf och tada... där var avin :-D

Sen gick färden till ica för att hämta paketet, sen till Lillhästen, sen vidare till djurboden.
Där hade dom en massa katt saker och Noa blev helt salig katt mamma katt pekade han på alla katter!
och försökte sno alla katthalsband han kunde bära. men han fick nöja sig med en liten katt leksak som skramlade.
Efter detta så har vi hunnit med ett besök till i lekparken där vi spenderade lång tid innan det var dax för sondmat. och jag hoppades på att Noa skulle sova en stund, men det var jag som somnade till med Noa liggandes på mig kollande på teletubies.

Vi tog sedan en lång prommis med carro och Loke och köpte glass. kvällen blev ju så underbart fin.

Jag har mått dåligt sedan igår.
Illamående, skit ont i brösten som spänner, svårt att äta, små kräkningar och idag kom dom sura uppstötningarna.
ja jag vet... och NEJ jag är inte gravid.
Jag mår alltid så här när jag får min ÄL vid midsommar. jag antar att jag e mer fertil vid denna tid på året för det var ju faktiskt nu för 3 år sedan Noa blev till.
och detta var väl typ huvudämnet under vår prommis ;-)

klockan drog iväg och Noa och jag gick hem och mös ner oss på soffan. Vi hade super mysigt! och han fick inget circadin.
och tro på fasen.. han somnade i min famn iaf utan minsta bråk.
Jag hade faktiskt glömt hur mysigt det var att ha han lugn och bara gosa sig till sömns!

Efter att han somnat så passade jag på att kolla runt på nätet, blogga osv.
och sen.. sen kom det stora misstaget.
Jag duschade!

Ja visst låter de knasigt... men jag tänkte mig inte för. sista tiden har jag inte duschat hela kroppen utan tvättat håret, tvättat mig under armarna osv. men inte idag.
Jag skulle njuta av en lååång dusch...
DUMT väldigt DUMT
Jag pinade mig igenom duschningen och insåg varför jag undvikit att ducsha hela mig. det kändes som om hela min kropp skulle frätas sönder av vattnet.
och nu... det kliar, det kliar så förbannat att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Men jag är duktig... jag kliar inte tillbaka... iaf inte så mycket ;-)

När.. snälla säg mig när ska dessa förbannade utslag försvinna från min kropp??? jag smörjer, smörjer å smörjer. Jag byter tvättmedel, sköljmedel och tvål.
men inget hjälper fan!

och inte heller så håller dom vårdgarantin.
fick ett fint brev från mottagningen att jag står i kö till kön!
jävligt roligt... eller inte!
Men de e lugnt.. det går över om 6-8 veckor... vad e jag inne i nu? 15? kul sommar att inte kunna bada!
BLÄ!

God natt och kram på er



Min älskade Petunia Pickle Bottom

Idag kom min fina väska från kawaiikids.se!
And I love it!



framsidan



Bak



ingick gör en skötbädd och våtservettask



Invändigt med saker i, finns som ni ser fortfarande plats kvar.


Och här är innehållet, 3 blöjor, plånbok, parfym, Mascara, nycklar, sondslang, skötbädd och våtservetterna.



Och så här ser man lite tydligare hur stor den faktiskt är :-)

Ja jag säger det igen... Jag är kär! Den är underbar, kan man sova med den tror ni??

Tack snälla kawaiikids.se!


Get a life!

Jag fattar mig inte på bittra människor, kom igen... sluta kommentera och läs en annan blogg om det inte passar!
Att klanka ner på alla företag jag handlar på och mena på att dom ljuger, och bluffar är jävligt elakt.
Kidzshop.se har lottat ut sin vagn till en lycklig vinnare! Lägg bara ner!
Jag är också övertygad om att min väska kommer att komma i morgon eller tisdag. för jag har då aldrig haft några problem när jag har handlat av kawaiikids.se!

Skaffa ett liv!


Bilder från dagen

Äh medans vi väntar på Tårtan och mer tal så kastar jag in lite bilder från dagen :-D



Här har vi Noa som spöar sin Luftballong :-)






Här e ballongen som förövrigt fortfarande är hel :-o




Här kommer stackarna som sen fick stå hela dagen å glo





Så här stod dom uppraddade, dock så sa han mannen som stod bredvid oss till... för dom stod inte jämnt :-D haha



Och här har vi en stackare som svimmat!



Prins Noa





Här e en sovande Noa



Nu är dom på intågade



Och där har vi dom! Dumt att Viktoria satt bakom Daniel.... men men :-)



Och här har vi Kaoset vid Djurgårdsbron när vi alla fick vänta packade som sillar medans orkestern å allt sånt skulle gå! vi med barnvagn fick inte heller gå över den lilla "bron" nedanför så de blev kaos!


En historiskdag vi fått dela!

Här hemma följs bröllopsyran i dag!
Vi började dagen med att åka ut till djurgården och ställde oss rätt nära där båten dom skulle åka med över till slottet låg.
Noa har haft super kul, spöat sin luftballong med en flagga :-D och vi fick jätte bra platser!
Dock så red dom förbi så fort att de bara blev daniel som fastnade på bild när dom for förbi.
Jag ska visa bilder för er inder morgondagen för jag orkar inte bråka med telefonen nu :-)

Under tiden medans vi väntade i parken så hade SVT en stor bild TV där så vi såg ganska mycket av själva vigseln innan de va dags att inte position :-)
Noa han klappade händerna och pekade och sa FIIIIIN mamma FIIIIN till Vikoria när hon klev ur sin bil.
men lagom tillsdess att dom kom så hade Noa somnat på min axel.
Min snälla lillebror var med och bar honom medans jag försökte ta en bild.

Rätt lång tid innan dom anlände till Galärparken där vi stod kom det en orkester och en massa snyggt klädda värnplikter (antar att de va de iaf) stackarna.... dom svimmade en efter en.
Vi hade tur och det stod en som arbetade med sånt bredvid oss som garvade åt mina kommentarer och gav mig förklaringar på alla mina frågor om deras knivar osv. Han var alltså där som privat person!
Han sa de att de va vanligt. för de e jävligt jobbigt att stå stilla och bara glo hela tiden. man tappar fokus och kroppen slås ut.

Det var väldigt kul och väldigt trevligt att ha varit inne och vinkat till vår nye prins!
Jag tycker att det är helt fantastiskt att Vår underbara kronprinsessa har fått välja själv hon vill älska och leva sitt liv med.

Jag sitter nu och har suttit bra länge och tittat på SVT och deras sändningar. och ja... vad kan man säga....
men efter att följt detta bröllop i ett år nu så ja... jag älskar vårt kunga hus mer och mer!
Dom är ju helt vanliga människor som oxå kan skoja till det!
Bara nu när man sitter och tittat på middagen, folk skojar skrattar och har genuint trevligt!
inte alls så där stelt och trist!

Och Kungens alla tal!
Hallå hur underbart var det inte att se Viktora som höll på att börja gråta när kungen kallade Daniel för sin svärson för första gången?
Och hur sött var det inte att Kungen tog en av dekorations blommorna och gav till drottningen som tack för allt stöd!

Och.... en sak jag hade missat!
Kungen å Drottningen hade ju bröllopsdag i dag :D

Klänningen.... ja vad säger man.... klänningen......
Jag lovar.... Viktoria har snott den ur mina drömmar för exakt så ser min drömklänning ut! dock en liten detalj saknas på henne och det är ett tunnt rosa band i midjan i mitten av det breda!
sen hade det fan varit exakt kopia.... minus det långa släpet ;-)

Nä jag har inte mer att säga just nu! mer än att jag längar till efter att få se tårtan :-D

Kram på er


Underbar kväll

Oj då blev klockan sent igen!
Dagen har flytit på som alla andra dagar egentligen!
Frukost, prommis, lunch, leka i parken, sondning och försök till sova middag, inser att sova middag inte går så vi tar en lugn stund.
Efter detta så brukar vi normalt göra nån aktivitet.
Men istället ringde telefonen.

Min kära Lina ringde och spontan bjöd över oss på grillning!
Och vem tackar nej till trevligt sällskap och god mat???
Inte jag iaf :-D

Jag och Noa begav oss med tåget hem till Lina och David. det var rätt länge sedan vi såg sist.
förr brukade vi ses ofta men iom Noas alla bekymmer och annat så har de varit ett tag sedan nu.

Noa va blyg i 5 min sen lekte han med David och Lina men mest med David som blev hans vän!
Han hjälpte till och grillade, han fixade och mös i gräset! Noa och David satt oxå å spelade gitarr tillsammans! konstigt att David blev hans bästis va??? ;-)


En helt underbar kväll och eftermiddag!

Efter maten gav jag Noa en av Circadin tabletterna som vi hämtade i morse.
Han tog hela tabletten med lite sylt, dock så tuggade han sönder den...

Det skulle ta ca 1-2 timmar innan den verkade men de gick nog snabbare än så. ca 30 min sen sov han sött i sin vagn.

Dock så sov han oroligt. vaknade flera gånger och såg helt frånvarande ut.
På tågperrongen så vaknade han av tåget och var vaken hela hem resan.... för de va ju nån mupp å några kärringar som spelade instrument och sjöng!

Nu ligger han snällt ner gosad i min säng och myser.
fortfarande vaken... men TYST!

ÅÅÅH de e som fröjd för mina öron att ha ett barn som inte gallskriker!

Kram på er


Rädsla för kärlek!

Okej
Here we go!

Efter ett samtal med Linda innehållande väskor, skor och ja.... kärlek....
Så kom vi båda överens om att vi/jag ska göra nåt jag iaf nästan aldrig gör...
Blogga om kärlek!
Så... håll i hatten nu för nu kör vi!

Kärlek... ja vad e kärlek egentligen? en känsla? en sinnesnärvaro? attraktion? vänskap.... eller nåt mer?

Att vara kär kan ju vara både helt underbart och nåt helt förfärligt!
och ibland.... båda delar...

Att släppa taget om en kärlek är inte det som är det lättaste att göra!
känslorna finns där, även om man går igenom mycket och i perioder verkligen har det dåligt.
ibland kan man dessutom ha det riktigt svårt att skilja mellan att vara kär i en person.... och att vara kär i kärleken....

Sen kan man liksom jag... vara rädd för kärleken...
Vad händer om man blir kär igen efter att ha gått ifrån en långdragen kärlek som man kanske inte riktigt helt och hållet kan släppa taget om.
Om man blir så pass sårad att man tror att... jag förtjänar inte mer än så här... Hur får man det då att vända?
Och vad gör man om man vill släppa taget om den gamla kärleken för att man funnit en ny kärlek... kan man verkligen göra det till en början helt och hållet?

och... vågar man?
Vågar man chansa?
Vågar man tro att det finns en människa som kan ge en all den där kärleken som man innerst inne vill ha och önskar?
vågar man tro att det finns en man som kan finnas där för en trots alla svårtigheter man går/gått igenom?
Trots att man måste ha kontakt med sitt gamla ex... för att det är ett måste?

Och är kärleken man tro sig känna verkligen kärlek? eller är det bara ren och skär äkta vänskap?
Vågar man chansa på att det är mer än bara vänskap och kanske riskera att förlora ytterligare en nära person i äns närhet?

Svaret på nästan alla frågor kommer alltid tillbaka till samma sak,
Ja man vågar chansa
Nej man förtjänar aldrig att må dåligt, man förtjänar att få vara lycklig,
Om man vågar.... ja det är bara upp till en själv att styra!

Jag vågar inte, och vete fan om jag någonsin kommer att våga att ta det första steget... för jag är för feg!
Jag är rädd för att inte bli tagen på allvar, bort skrattad eller ännu värre... bli totalt lämnad.

Det är ett stort problem!
För så länge jag inte vågar vara lycklig... så kommer jag inte heller att bli lycklig.
Men jag vill... viljan finns där och den är stark!
Men rädslan tar alltid över!

Jag skulle vilja, jag skulle vilja försöka...
och skulle det inte gå... eller inte fungera... så betyder inte det att jag skulle brista i gråt... utan jag skulle nog kunna acceptera det och gå tillbaka till samma som i dag... där det inte är mer än vänskap.
men det är jag!
Och jag varesig vet eller kan svara för vad nån annan tycker!

och så länge jag är för feg för att ta tag i detta så.... kommer det heller aldrig att bli nåt mer än vad det är.
Om inte..

..om inte det är så att den andre känner samma lika.... om inte den andre tar upp disskutionen först!
för då hamnar man på en helt annan sida!

Jag kan prata om det, men ja... som jag är... jag kan inte uttrycka mina känslor speciellt bra... speciellt inte som jag själv inte vet vad det är jag egentligen känner utan själv drar till med en chansning... För... det kan ju gå! det kan ju bli någonting jätte fint!

Det kan ju bli någonting som håller i sig och varar länge,
Det kan ju bli det där underbara som man bara önskar sig få!
Det skulle ju faktiskt kunna bli... helt fantastiskt!

Så alla ni som sitter inne med er kärlek!
Gör er själva en tjänst... släpp ut den! Var modigare än vad jag är!
Vad är livet egentligen värt om man ska leva det ensam?


JAG HAR VUNNIT!!!!!!!!!!!!

OOOOOH!
Jag kan inte tro att det är sant!

Jag har vunnit min dröm väska!
Min väska som jag sååååå länge har drömt om men trott att det var kört!
Åh..... den är så fin och jag vill bara få hem den NUU



Här e den! En petunia pickle bottom väska, modell Clutch namn Moon Over Macau
Finns inte ens att få tag på i sverige för jag fick den sista!
Fick välja mellan olika väskor i samma modell men när jag såg att denna pärla otroligt nog fanns kvar!
Då fanns det inga tvivel.

Och vet ni vad det bästa är?? den är inte bara galet snygg och kan användas till fest och vardag.... det är dessutom en skötväska :-o med fack för blöjor osv. men en väldigt liten skötväska :D

Jag hoppas så innerligt att den hinner hit innan helgen!

Tack
www.kawaiikids.se


Bullbak!

Natten var hemsk :-( Noa skrek till kl halv 2 och tillslut lyckades jag vagga han till sömns i vagnen!
Ingen kul natt med andra ord!
Sen var ju jag så klar vaken efter att ha fått öronen sönderskrikna!
Men men sånt e livet!

I dag har vi bakat, det blev kanel bullar från min mammas jätte gamla receptbok!
Ja Linda det är de receptet som mamma använder när hon bakar bullarna du älskar ;-)

Deg
9 hg Vetemjöl (1,5l)
1/2 l Mjölk
1/2 hg jäst
1-1,5 dl socker
1 tsk salt
1 1/5 hg smör
1 tsk stött kardemumma

Fyllning
75 g smör (eller efter behag)
1/2-1 dl socker (eller efter behag)
1/2 msk kanel eller sötmandel (eller efter behag)

Rör ut jästen i en degbunke i lite av den kalla mjölken.
smält smöret och ha i resten av mjölken och ljumma degspaget.
Häll i degspadet över den utrörda jästen.
sätt till socker, salt, kardemumma, och största delen av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tilld sen blir slät, blank, smidig och släpper från bunken.
sk
rapa ner degen från kanterna och strö på mjöl.
Lägg på en bakduk.
Ställ degen på ett varmt ställe och låt jäsa.
Arbeta sedan degen på nytt.
Baka ut bröd av önskad storlek och form.
Lägg dem på plåtar och låt jäsa.
Pensla med ägg strö på socker eller sötmandel.
Gräddas i 200-225 grader



Noa Ville gärna vara med och passa bakmaskinen, men roligare än så tyckte han inte att det var och lekte med sina sprutor istället!

Här kommer lite andra övriga bilder från igår när vi åkte till stallet. Noa hade hittat ett par gamla solglasögon hemma som jag tydligen aldrig hade använt för alla lappar satt kvar. dom passade ändå inte på mig! men visst blev han snygg i dom :-) och envisas med att ha nappen upp och ner gör han oxå!



Och här har vi han i sin nya vagn :-) med en skål lillekojjjv (prinskorv)

Nä nu ska vi ut till parken.
Kram på er


Planerar tårtor

Fy å blä, Jag känner mig helt slut!
Vi har i dag varit med min syster i staller *uuh* jag som inte gillar djur!
Men Noa tyckte att det var jätte kul att springa runt där!
Efter det så har vi käkat sallad och tagit det lugt. ända fram tillsdess att jag i panik kom på att Noa och hans kusin skulle vaccineras.
Så det vart bara att kasta sig upp och springa ner till BVC.
Nu sitter Noa och tittar på teletubies och jag håller på och kollar runt på tårtsidorna för att se om jag kan hitta nåt kul som jag ska ha till Lilies och Magnus bröllops tårta.
Det e så jobbigt, för för det med mesta så måste jag handla från flera olika butiker då dom inte har samma utbud. och det tycker jag SUGER!
men jag har mailat till Tårtdecor och hört mig för om dom har dom sakerna som jag saknade på deras hemsida.
Sen återstår det att se oxå vad dom vill ha för dekorationer. för det var inte helt lätt att få svar på :-D
Men jag har ju rätt mycket roliga saker hemma, färger till en förbannelse och utstickare. så jag tror att jag köper lite sånt smått som jag endå vill ha och känner att jag saknar. och vill dom ha nåt absolut speciellt så får man väl komplitera med det!
Jag ska ju endå försöka hinna göra en "test" tårta så dom får smaka på och se vad dom tycker.
Tårtan ska iaf vara i två delar och pga. allergier så TROR jag att de blir i denna stil

1a tårta får smak av
Pigall fluff
Färska hallon och hallon sås utan socker

2a tårtan får smak av
Citron fromage
Färska Jordgubbar och jordgubbssås utan socker.

Sen spacklas nog båda varianterna med vitchocklad grädde.

mm vad tror ni? kommer nog bli typ 6 tårtor som ska göras!
Jag funderade oxå på om man skulle göra tårtbottnar med choklad smak... men de blir nog kanske för mycket lixom... bättre att köra på en neutral... fast iof!
Chokladbotten passar nog perfa till citron fromagen och jordubbarna.......
Ja jag ska fundera och prata med Lilie och Mange oxå! dom kanske tycker att detta låter jätte äkligt ;-)

Nä nu ska väl jag försöka göra nåt för världsfreden :-)
Stor kram på er


Sovande barn

I dag har vi mest varit ute och lekt med  Carro och Loke!
vi tog även en sväng med typ hela familjen ner till centrum för att kolla på klockor. Jag å Noa stannade dock utanför med hunden.
kollen gick jätte fort för dom hade inga armband inne som passade till klockan min lillebror har.

Vi har kikat på tvillingvagnen och planerade lite inför en omklädnad. gäller bara att hitta ett tyg som vi båda kan känna oss nöjda med.
två viljor, två olika tyck å smak.... mm de kan ju gå lite hur som helst ;-)

Jag har talat med nevro avdelningen i dag och begärt att få circadinet utskrivet till Noa.
så jag hoppas på att kunna få det under veckan så att vi båda får sova!

Och medans jag sitter här och skriver det, så har Noa krypit upp i soffan och somnat :-o
jag får nog väcka honom när middagen e klar så att han kanske somnar om igen sen! för nu sover han inte för natten tyvärr.

I helgen e de bröllop här i stan :-) om nån har missat det så ska ju vår kronprinsessa gifta sig med en man av folket! Jag önskar dom lycka till!
Men vi tänkte iaf åka in till stan och titta och köra ett race på skansen :-) jag ska nog investera i ett årskort. det kostar ju lixom 120 kr att gå in på skansen och ett årskort ligger på 450 kr.
så det känns som att det är värt att köpa ett årskort!


nä jag ska väl passa på och göra lite nyttigheter medans han ändå sover.

Stor kram på er


Noa har fått en lillasyster!

Igår sa min snälla syster att hon ville hjälpa till och fixa en barnvagn till Noa!
Jag hade en ide och jag har ju mina krav på en vagn. samtidigt så ville jag inte att den skulle vara dyrare än 1000 kr.
Ja och de va ju lätt?? japp de va ju faktiskt det.
för en av dom vagnarna som jag har kikat på flera gånger såldes just nu till kampanj pris på babyland!
så 895 kr gick denna pärla på!

En Acta Graco Mirage plus! insidan är mörk lila inte ceris rosa som jag tycker att den ser ut på denna bild :-)
Den fanns i helsvart denna och i beige. men beige tyckte jag inte alls om och när butikspersonalen var vänlig att packa upp denna så jag fick så så blev både mamma jag och Noa kära i den! den vart lite roligare än bara en svart!
Så nu har Noa fått en lillasyster :-D

Jag gillar den, Noa gillar den! han satt i den halva kvällen igår och tittade på tv. helt perfekt för han kan ju ha både drickes mugg och små plock att äta på brickan!
Dessutom så har vagnen fullt liggläge och är super lätt att fälla ihop och fälla ut. I LÖÖÖÖÖV!
Och... sist men inte minst!
Varukorgen är så smart att jag kan ställa OCH fästa sondpumps väskan där i. plus att jag får plats med en massa andra saker i varukorgen oxå!

TACK MICKI <3!


gröthjärna

UUUH jag känner mig helt mos och helt off!
Vi hade en jätte trevlig kväll igår med ett par glas vin för mycket ;-)
Jag sov kvar, för att slippa åka tåg sent på kvällen själv... de e ju inget som känns så där jätte lockande direkt.
Vi somnade väl runt 4 :-o hade suttit uppe å kollat kompisens blodsocker som låg för lågt under kvällen.
Och jag... jag min mupp vaknade redan kl 8 :-o kan ju påpeka att jag nog inte var nykter!
låg kvar rätt länge och drog mig i sängen, drack vatten och försökte få huvudet att inte kännas så förbannat tungt.
vid 10 tiden åkte jag hemmåt och var uppe hos mamma strax innan 11. gick hem mellan för att byta kläder å så.

sen har jag haft en riktig sego dag!
och kört ett ryck i tvättstugan har jag oxå gjort med Noa som trogen assistent! jag hade absolut ingen som helst lust att tvätta, men soffan behövde få sig en omgång efter att jag spillt sond mat i den här om dagen så de kändes dummt att skita iatt tvätta den bara för att man e lite trött.

Noa har varit en ängel i dag! han hade sovit med min syster i natt och tydligen hade han sovit dåligt.. som vanligt ungefär ;-)
jag måste komma ihåg att begära circadin i morrn.

Noa har fått en pressent i dag! jag visar bild i morgon ;-) men det är så skönt och så snällt att det finns människor som verkligen kan och vill hjälpa till!

Nä nu ska jag knalla ner och kolla om tvätten i torkrummet har torkat än! sen blir det soffläge för både gosungen och mig!

Stor kram på er


Nu drar jag!

10 Kommentarer bara i dag :-) me like!
Ja nu har jag iaf bestämt mig för att ha lite kul.
Jag tackade min kära vän för att hon hade pratat med min granne och sett till så att dom så snällt tar hand om mina paket. Hon bjöd över oss på grillning.
Så mina super snälla föräldrar tar hand om Noa i natt och gav mig en flaska vin!
Så jag ska bara käka först, för jag tänkte att jag ansluter mig lite senare än precis nu.
Så strax bär det av hemmåt, plocka undan lite och ta en dusch och sen ger jag mig ut på äventyr i grannstan!

Hoppas att ni andra får en toppen bra kväll!
Många kramar till er


Jaja okej då!

Ja okej, jag skulle väl ta och andas en sväng.

Jag satte i ren ilska upp en lapp i porten i morse om att mitt paket saknas och att jag önskar det åter och om nån hade tagit hand om det så fick dom väldigt gärna höra av sig så jag visste vart det tagit vägen.

och ja... tro på fan :-) min granne ringde upp nyss. min kära granne (har nog faktiskt bara en granne jag kan säga så om) hade tagit hand om det. hon förklarade att hon hade pratat med en kompis till mig (dom är släkt) och hon hade beordrat henne att ta hand om paket om hon såg dom i trappen!
Dessutom så hade hennes bil tydligen slagits sönder förra helgen utanför och därför kände hon att det var ännu viktigare att nån tog hand om Noas paket!

Jag är ju bara glad och tacksam. jag trodde verkligen inte att nån skulle ha tat hand om det iom att det inte e första gången paket förstörs och försvinner.

så.. ja det löste sig ju :-) hon kom på när hon läste min lapp att.. ja det kan ju vara bra om man meddelar att man tagit hand om paketet, vilket hon helt hade glömt bort.

Nä nu ska jag fortsätta här hemma och sluta vara sur!

Stor kram på er


Jävla Pundar jävlar och idiot Schenker

ÅÅÅÅÅÅÅH jag e så irriterad!
Jag fattar inte, hur tänker man när man skäl från en sjuk 2 åring? och dessutom snor hans hjälpmedel??
Jag e så jävla sur trött och förbannad!
Nån har alltså snott Noas paket som idiot schenker har lämnat i porten igen.
innehållet? sondknappar...
VEM hade ett sånt desperat behov av sond knappar???
förmodligen ingen...
förmodligen så e de nån stackars idiot som tat dom ihop om att kunna sälja skiten å köpa droger eller nåt sånt skit.
och nu finns väl Noas hjälpmedel i en sopptunna nånstans :-(
varför inte ställa tillbaka grejerna om man ändå inte kan använda dom själv?

Så jävla trist! och så länge var jag inte borta hemifrån!

Noas läkare e dessutom utomlands och kan inte heller skriva ut nya :-( och jag som var i stort behov av slangar.
FAAAAAN!

Hoppas att du känner dig jävligt nöjd din jävla idiot!
och jävla Schenker! på måndag ska jag ringa och skälla ut dom idioterna oxå!
hur svårt ska det vara att fatta LÄMNA INGENTING UTANFÖR MIN DÖRR!

Tack gode så har Noas läkare hävt kontraktet med dom nötterna men dom kommer ändå få köra sommaren igenom.

FAAAAAAAN!


Känner ett stort behov av att flytta från de där jävla dårhuset jag tydligen bor i!
fattar inte att folk ska ha så jävla svårt att låta bli andras grejer!
HOPPAS ATT DU ÄR STOLT SOM SNOTT FRÅN EN 2 ÅRING!




för lite sömn

Trött, så trött!
Hemmet ser ut som om jag har släppt en bomb där! så jag måste avsätta morgondagen åt att städa. tänkte köra en sån där riktig städdag där allt ska fixas!
om jag orkar ;-)

jag känner mig så dum att jag inte bad läkaren circadin till Noa direkt! så att han hade kunnat få bli lite piggare han med.
Jag hoppas att han somnar tidigt i dag så att även jag får sova i natt!

I dag har vi inte gjort så mycket, vädret tillåter ju inte det direkt. Noa sitter i soffan å myser framför tv med en skål med chips och ostbågar!
sista 2 dagarna så har han verkligen ätit jätte bra och det syns på honom. han börjar få lite former i ansiktet :-)
Han är så mysig, han har kommit in i en puss period!
han sitter och blinkar med ett öga som om han flörtar och sen kastar han sig över en och man får en puss!

men det märks att han får för lite sömn, för till och från så är han helt bedrövlig och bara gör så korkade grejer att det blir helt fel!
Han orkar lixom inte!
så jag ska ringa till läkaren på måndag och be om circadin!

Vad ska ni göra i helgen?
jag ska nog själv bara städa och sen tror jag att vi har tvättis oxå *hoppas det*

kram på er


Stan

I dag har det varit en rörig dag, allt har gått sååååå segt!
efter att ha käkat lite lunch drog jag syrran lillebror och Noa in till stan.
Noa var super duktig, han fick gå för det mesta iom skicket på vagnen!
Vi gick runt inne på Åhlens, letade efter solglasögon till min syster, och ett par skor.
Gick vidare till sergelgången å kollade vidare på skor, Noa fick ett par nya från dinsko.
Sen upp i gallerian, kolade vidare på solglasögon och skor.
Där köpte vi vår traditionella yoghurtglass ;-)
Jag älskar den glassen, man ska ta med vaniljsmak och blåbär i botten! mummms.
T.om Noa åt av glassen. han som aldrig annars äter sån typ av glas!

Efter att ha varit där inne å spanat så prommenerade vi ner i Kungsan, och gick ner till skeppsbron, sen gick vi uteefter vattnet mot gamla stan och upp mot centralen igen.

Noa va super duktig, gick å höll sin moster i handen.

Just nu så pågår ju Lovesthlm... och ja... jag vet inte... det var dött i kungsan, där som de annars brukar  vara så mycket folk. och ute på skeppsbron va de iof liv eftersom att hammerfall spelade, men de såg inte ut som att det var nåt speciellt där borta heller faktiskt. vi ska väl försöka åka in nån mer dag och knalla runt och se oss för vad som finns att erbjudas!

Jag har fortfarande galet ont i tårna! och jag e sur över att det aldrig vill sig vägen!
och den där jävla vagnen... BLÄÄÄÄ


2 brutna tår och en bilolycka senare..

Fy sista dagarna har inte varit snälla mot oss.
Allt bara går galet.
Barnvagnen brakar, Mina 2 tår bryts av, en kär bekant krockar med bilen utan att ha bälte, mina utslag förvärras och just nu kliar det fan i mig över allt!
Varför varför varför ska allt skit hända på en och samma gång?
inte ens skatteåterbäringen kan man vara glad över. skulle bara få några hundra, men får inte spänn än... varför? jo FK hade räknat fel på 14 kr... 14 jävla kronor!

och inte ens kan dom tänka sig att betala ut mina pengar som dom bara sitter på *suck och blä*

sen e de en massa annat små tjaffs skit som man bara vill spy över... men men... man kan då fasen aldrig få allt!
vill de till att skita sig så ska de tydligen skita sig ordentligt!

och hur ska jag göra med vagn nu? pumpen å väskan kan jag inte sätta på den skruttiga brion! så ja vi får väl isolera oss nu!
Vill bara ta de dyra skräpet å kasta det på sopptippen!
Men hur ska jag då kunna få med mig Noa, sond pump sondväska osv?
fan man skulle vara bläckfisk!

Och inte blir de bättre av att Noa har ett humör som inte e av denna värld pga. att han lider av sömnbrist!

jag vill bara lägga mig ner och grina! och slippa med detta elände!

Stackars er som bara får läsa en massa gnäll! men de e det ända jag har på hjärtat just nu!
Är ju inte så att jag sitter hemma och gnäller av mig på Noa. För det skulle bara vara elakt! han har ju inte gjort nåt fel!
Det är ju inte hans fel att allt skiter sig för mig.
det är inte heller hans fel att han e dålig!

Just nu så önskar jag mig så innerligt att nån kan skänka oss lite glädje! Lite tur och lite hjälp på traven! Det skulle inte alls sitta fel faktiskt!

Kram på er 


..

Hej alla
Då det finns endel som hört av sig på telefon och på andra sätt som undrar hur vi har det eftersom att jag har haft ett par dagars uppehåll.
så glider jag in här och meddelar att vi har det okej!
Noa mår bra, undersökningen gick toppen.
Min pappa fyller 50 i dag så helgen gick åt till att fixa inför det.
Sen har det tyvärr hänt en hel del andra tråkigheter oxå, så jag har varken haft tid eller ork att blogga.
Men jag lovar att så fort jag har tid och ork så kommer jag uppdatera båda bloggar!

Stor kram på er


Fiskgratäng

Igår var jag helt hundra på min sak... vi skulle få ett avslag på narkosbedömningen inför den kommande MRn.
Jag lagade en dunder god fiskgratäng från grunden utan fusk med halvfabrikat. den blir bäst då.

Recept:
mos
kokt potatis, en skvätt matlagningsgrädde, lite mjölk en klick smör värm smör, grädde å mjölk.
mosa potatisen i en press och rör i vättskan efter egen smak. ha i kryddor efter behag (jag körde färsk dill/gräslök salt å peppar)
låt svalna innan man spritsar ut den

sås
smält smör, ha i mjöl och rör tills den tar en fast form och släpper från kastrullbotten.
matlagningsgrädde, mjölk, vittvin
hummer fond
grönsaksbuljong
citron, lime
fäska örter dill gräslök och basilika
salt peppar paprika pulver och chilli
låt den stå och puttra/reducera så att den tar en väldigt fast form. såsen behöver bli väldigt krämig för att den inte ska bli för rinnig i ugnen. tänk på att fisken innehåller vättska, speciellt om ma använder sig av fryst fisk

fisk
Jag hade turen att spinga på fäsk torsk och färska räkor, så det körde jag på.

Noa somnade tidigt och jag passade på att bara ligga på soffan, ta ett bad och en dusch och bara ha det lugnt och skönt hemma.


I dag hade jag läkartid som ni kan läsa om i inlägget nedan.
Sedan begav vi oss till sjukhuset för narkosbedömingen.
Läkaren som vi mötte där var samma som vi brukar ha och han tyckte synd om Noa som var dålig så Noa fick en jätte söt nyckelpigenallebjörn.
Men han såg inga problem med sövningen så i morgon blir det visst av iaf :-)

Nu kallar sängen då vi ska upp tidigt så Noa får i sig frukost. själva sövningen kommer ske först kl 13 så han behöver få i sig lite i magen!

Stor kram på er


sen e de bara att köra :-) jag toppade med ännu mer färska örter uppe på och tomatskivor


Jävla utslag!

För lite mer än 6 veckor sedan så träffade jag min läkare sist.
Han kollade då på mina utslag och dommen blev
medaljongsjukan (pityriasis rosea) *klicka på namnen för att läsa mer*
Dessa utslag som jag hade då skulle försvinna efter 6-8 veckor. men jag fick det första "primär medaljongen" redan ca 2 veckor innan jag var hos läkaren och med tankte på att det gått ett bra tag så kändes det som att näää dom kommer inte försvinna.
i går när jag ställde mig i duschen så fick jag mig en smärre chock!
Dom var överallt! jag e prickig över precis hela magen, ner på benen, över bysten och ut på armarna.
POOOOF har det sagt och det har exploderat.

Jag ska visa ett exempel på hur det ser ut!

Detta var för nån vecka sedan



Och detta e nu!


Helt galet! och kliar som faaaan gör dom fast det egentligen bara e på ca 20% av dom som blir drabbade som det kliar hos.

Min läkare bara gapade när han såg dessa utslag. utslagen som jag hade under bröstet sist jag var hos honom var ju bara små prickar som sen har blivit värre å värre.
enligt honom så ska ju medaljonsjukan bara ge en primärmedaljong (den jag har på ryggen för den kom först) och inte flera stycken som jag har nu!
Dessutom tycker han att dessa ser mer ut som
ringorm, men fjällen gör endå att han måste tolka det som medaljongsjukan.
Ja han var mildsagt förvirrad över mina utslag, och att jag kliar ihjäl mig gör det inte bättre. sen att det inte har försvunnit utan e värre nu än vad det var då, trots att dem borde vara borta eller på väg bort gjorde honom ännu mer förvirrrad.

Slutsatsen blev iaf att han misstänker att jag haft maximal otur, dragit på mig både medaljongsjukan och ringorm!
så jag har fått kräm mot hudsvamp. och en remiss e för säkerhetsskull skickad till en hudspec.

Kram på er


RSS 2.0