Tårt bak och vårrullar

Kände mig nere i morse när jag vaknade, hade ingen lust alls att kliva upp!
Men min söta lilla kille höll på och spexade hela morgonen så det fick mig att komma på bättre humör!

Vädret har ju varit sisådär så vi började dagen med att knata hem till min bror för att leka med Loke. Noa och Loke lekte som tokar men Noa blev rätt lätt ledsen och verkade inte vara på humör.
men så fort Loke somnade då blev han plötsligt intressant hehe.

Carro jag å Noa käkade lunch sen begav dom sig till stan och vi gick hem.
för att börja baka!
Medans vi började baka så kom ösregnet med besked. jag önskar dock att det kom mer regn och åska för de e sånt jäkla tryck i luften.
Pappa kom å hämtade oss så vi kunde käka middag med dom.
efter maten var det uppehåll från regnet så vi kunde gå hem å fortsätta baka plus att jag fick för mig att det var en smart ide att göra veg. vårrullar!
Mina veg. vårrullar fyller jag med röd och gulbeta, lite potatis och getost!
när dom är tillagade har jag flytande acacia honung och rostade pinjekärnor uppepå. serveras med en riklig sallad!
det blir så jäklarns gott att det inte är klokt!

Tårtan blev efter många om och men klar. jag gjorde egen MMF som jag skulle göra dekorationer av och täcka tårtan med. men ja...... den blev inte så bra då jag gjorde den för hand!
men den funkade någolunda iaf!



Hoppas den håller sig till i morrn och inte smälter bort!

pärlbanden runt om blev inte bra då det bara kladdade ihop sig! men men!
de kan inte bli helt perfa alla gånger!

Nu ska jag ta och ha en dejt med john blund!

Stor kram på er!


Avlopp och Mys

Trött... jajemensan de e precis vad jag e det!
Men jag vill så gärna se dom här sena avsnitten av sex and the city! det är min grej som jag gör varje kväll när jag kan!
I dag har jag inte gjort nåt alls egentligen, min iphone dog IGEN och touchen slutade fungera. så jag har mest varit bitter över det! Varit ute med Noa och loke och lekt en stund och sen på eftermiddagen hämtade vi Noas låne sond pump!

På vägen hem därifrån stannade vi till och handlade mat till kvällen och bestämde att jag skulle göra en fiskgratäng, och oj vad god den blev :-) och tyvärr då min mobil e död så kan jag inte visa några bilder :-(
Strax efter maten så gick jag och Noa hem. Han var så trött att han inte visste vem han var så han fick en circadin och sov sen! jag får räkna med en tidig morgon i morgon! men det kan jag ta!

Jag har spenderat kvällen med att prata i telefon och ha i propplösning som jag köpte och ja de verkar ha fungerat men jag skar mig nåt så förbannat på golvlocket! jag måste komma ihåg de till nästa gång jag hållet på där. jag kände egentligen ingenting av det, förensdess att de bara blev en massa blod överallt! och jag har ett stort skärsår i pekfingret som jag har haft allt möjligt bakteriedödande på! gud vet vad de bor för läbbans på de där locket!

Regnet öser ner utanför! verkligen välbehövt och jag hoppas så att det håller i sig ett tag nu! det är helt klart värt att offra några dagar för att kunna njuta vidare av sommaren sedan!
Nu ska jag banne mig lägga mig i sängen, krama på Noa och njuta av ljudet från regnet

Kram på er


Tillfällig manjour!

Vi har spenderat sista dagarna med ett sjukhusbesök (lägger upp de i den andra bloggen i morgon) och efter de besöket så har vi spenderat tid med en underbara vän och hennes mamma å lillebror. min väns bonusbarn har även dom varit där en del så Noa har fått leka en himlans massa!
Noa har tyckt att det har varit toppen att få spendera tid med dom!
Min vän har diabetes, hon har en pump kopplad hela tiden och har därför en insulin knapp!
Noa har varit helt imponerad och tyckt att det har varit kul att få se nån annan som oxå har nåt på kroppen!
Det har lyst i hans ögon och har har förundrat tittat och funderat!

Noa fick ärva lite leksaker av hennes lillebror, en tramptraktor som jag tror att han älskar,om inte annat så kommer han älska den ;-)
Även en hel del plast verktyg och en bok om katter!
Trots att vi bor rätt nära varandra så spenderade vi natten där då hennes mamma ville att vi gjorde det. Hon är så rar, när noa hade somnat så betalade hon en taxi så jag kunde åka hem hämta saker så som kläder pump osv.
Vi satt upe och pratade hela natten om allt och inget!
tyvärr så visade det sig att Noas pump hade dött! tvär dött! trots att den var laddad och allt så jag fick i dag jaga avdelningen som har plockat fram en lånepump till oss! måste ta mig upp dit i morrn och hämta den.

Dock så märks det så väl på Noa att han inte mår så där jätte bra! visst, ja! han har varit super glad och lycklig! men sååååå trött! så där jätte trött att han knappt orkar med sig själv. och de dumma med hans sondmat är att den innehåller extra energi så han kommer inte till ro nu när han behöver så mycket!

Väl hemma efter att ha blivit hemkörd med alla saker och spenderat en middag med hela stor familjen, alltså inkl min bror hans fru och min brorson så kunde Noa och jag knata hemmåt!
Noa var dyngtrött redan då och jag stoppade honom i ett bad.
Han gjorde som han alltid gör, drar ur ur proppen i badkaret och pooof sa det och hela rummet var dyngsurt.

jag förvirrad ringer vännen som jag spenderat ett par dagar med och samtidigt så kommer jag ju själv på att de måste vara stopp i avloppet. så väl avtorkat golv och en vän i telefonen så beslöt jag mig för att göra det där vidriga jag alltid har lyckats hålla mig ifrån....... rensa ett avlopp!

de börja ju bra för de va inte svårt att få ut de lilla som satt i röret, och jag min dumma nöt trode ju att de skulle räcka hahahahaha!
Sen under allt hår och skit så ser jag ju att de finns ju för tusan en sil där!
JA jag menar allvar! hur fan ska jag veta att det sitter en sil i golvbrunnen????? det är lixom inte ett ställe jag tycker är kul att undersöka!
och inte är det heller ett samtalsämne jag gärna pratar om!

min vän fick sog nog ett gott skratt när jag förklarade att jag tagit en gaffel som jag försökte få upp allt ifrån silen med. för silen satt ju fast!
den gick inte loss!
"JOOO Angela den ska lossna dra hårt" "meeeeeen de gåååår inte" samtidigt som jag drar med all kraft så POOOOF så va hela jag dränkt!
Jag skojar inte jag kastade på telefonen och jag hade äckel gegga över hela mig! kläder, ansiktet, håret hela badrummet!
Jag gjorde rent silen å trodde jag skulle dö, sen försökte jag få upp lite från röret under men fick inte tag på nåt å jag stod inte ut med stanken. kan ju tillägga att den är under badkaret oxå så jag såg ju knappt nåt heller.
ringer mamma å rådgjorde som sa åt mig att göra rent så mycket som möjligt. skulle de fortfarande vara stopp så fick jag gott ringa jouren i morrn.

det funkade! vattnet går igenom, de blir ingen övervämmning och jag blev rekomenderad propplösning av min vän så jag ska kolla på de i morrn.
MEN

JA det funkar och JA jag ska rengöra silen nu när jag vet att den finns regelbundet! men ja det stinker ju fortfarande i hela hemmet. och jag tyckte att de bara blev värre och värre.... hummm jooo men de blir ju så om man inte sätter tillbaka silen ordentligt tydligen *suck*
så nu sitter den banne mig och jag hoppas att de slutar lukta. annars måste jag ju ringa jouren i morrn iaf!

Ibland borde det vara en rättighet att ha en man som kan fixa sånt!
Finns det inte en "tillfällig manjour" man kan ringa när man behöver sånna saker fixade??? jag lovar att om de finns en tillfällig manjour så skulle man ju kunna byta tjänster... nej inte seauellt då ;-) men de finns ju saker vi tjejer e grymt bra på! då skulle man ju kunna hjälpa varandra!?

Jag har oxå fått mitt terapi arbete på plats och jag skulle inte kunna vara nöjdare! Men den är inte klar ännu!
så jag fotar och visar bilder sedan! för det saknas ett lager färg. måste hitta en annan färg som täcker mer. för orginalfärgen tränger fortfarande igenom efter 5 lager med färg :-(

men de blir fasen bra iaf :-) men vill ha på ett lager färg till innan jag fixar med dekorationer på den!

God natt på er gott folk,
föresten... visst behöver ni inte ange lösenord för att komma in på denna blogg? utan de e bara på sjukhusbloggen man behöver?! för jag har lagt det så, men iom att denna e en sidoblogg så vet inte jag hur de påverkar!

Kram på er


Terapiarbetet

Igår åkte pappa å jag å hämtade hem lite terapi arbete till mig!
Faktiskt precis vad jag behövde! en ful möbel fick jag hem, nja ful å ful va den väl inte egentligen.... men mörka möbler är inget för mig!



Bilden gör den ingen rättvisa faktiskt! ljuset e så konstigt i köket. den är/var mycket mörkare


här är väl en mer rättvis bild på hur färgen var. men ändå mörkare ;-) och mer rödaktig.

slipning blev de till under kvällen igår och under dagen i dag!


attans vad jag har ont i min opererade hand men men... de e det värt ;) problemet var dock att handen strulade redan innan :-(

den har fått två lager med grundfärg och väntar nu på att jag sla ta och lägga på ett sista lager innan den är färdigmålad! sen ska jag måla på lite dekorationer osv. men de kan jag ju ta sen :-)



här e en hel dålig bild på den med grundfärgen på. på dom andra bilderna ser den blå ut :-o men den ska alltså bli och vara vit!

Hyllplanen är inte målade eller slipade. jag tänkte att jag ska slipa dom sen och se hur dom blir. blir de snyggt så kanske man inte måste måla dom.... om man kör mönster i brunt?! men de ger sig. jag ser ju sen när allt är klart hur jag vill ha de hoppas jag.


Noa han hängde med en stund! när jag slipade så hade han en disks tillsdess att det var dags att gå ner i tvättstugan, då bara sådär utan vidare hittar jag honom helt utslagen på golvet framför tvn sovandes. så min syster kom över och tog med honom hem till mamma och pappa.

Kram på er


Kaos, skor och terapi

mm sista dagarna dom har varit jobbiga och kämpiga!
Noa mår sisådär och är väldigt osäker, och en kär vän går igenom en svår livskris.

Det är inte lätt, jag gör mitt bästa och jag vill så gärna att det ska och kommer lösa sig! Och det tror jag att de kommer göra oxå.

Noa hans sömnmedicin tog hip som happ slut, jag trodde ju att han hade mer recept på apoteket. men tji fick jag!
Ringde upp till avdelningen och ja.. jag ringde visst fel ;-) för sömntabletterna fick han ju från HAB.
men dom är ju så rara där uppe och fixade så att det kom ett recept snabbt och smidigt! Fasen vad rara dom är där.

Sen brinner det här! över allt runt om kring...
man kan läsa en del om det på aftonbladet!
Första branden började väl i fredags tror jag och under natten till lördagen brann de på fler ställen. så under natten fre-lör stank det brandrök i hela hemmet!
Brandbilar, helikoptrar ambulanser avlöser varandra! och i skrivandes stund passerar en helikopet lågt flygandes utanför.

Noa han står och tittar på emil i lönneberga! samtidigt som han smörjer sin mun med lipsyl och testar solglasögon :-)

I går var vi en snabb sväng i shoppingcentret och kikade lite.
Noa han fick ett par äkta crocs med bilar på. dom såldes på rea och Noa älskar ju sina låtsas crocs som jag billigt köpte så jag tyckte det vore smart att köpa ett par riktiga för att tänka på sina fötter!

Och oj oj oj!
Noa vägrar ta av sig dom! när han sov och jag försökte få av dom blev han sjövild. så han fick sova med på en stund innan jag lyckades få av dom.
han visar dom göra och pekar på dom för att andra ska se!
Han är så glad och lycklig.

Nu ska vi njuta av en lugn lördag och om en stund ska jag åka iväg och hämta ett litet terapiarbete till mig! visar bild senare i kväll.

Och ja just det! senare i kväll låser jag bloggen med! så ni som vill ha lösen till noabloggen får gärna höra av sig!

Kram på er


lillakillen :-( ingen bra dag!

Det har inte varit en bra dag för min lilla kille!
Vi har på morgonen myst med lite kakmonster cupcakes som jag gjorde igår

(
Recept och hur man gör finns på min bakblogg)

Kakmonstret blev min lilla kille väldigt imponerad över, det var ojojoj wooooowwooooow för hela slanten. dock så som vanligt ville han inte äta, eller jo han slickade av lite strössel ;-)

Vi gick över med en till Loke oxå som blev hel lycklig och satte sig snällt på trappen i trapphuset och käkade :-) men ja.. hans mamma lät han faktiskt inte sitta där speciellt länge!

Sen bar det av mot stranden, Noa han plaskade lite och busade runt. men så sprang han över stranden och dök ner i ett hål. detta resulterade i ett skrapsår i pannan!
När vi sedan åkte hem så gick min lillebror med Noa i handen och busade. varpå Noa ramlade igen och skrapade upp knäna.
sen åkte vi till systers stall där lillebror lekte med Noa igen och Noa sprang rakt in i lillebrors knä och skrapade upp såret igen...

Ja ni... kvällen har fortsatt likadant. han har snubblat över bortsbenet och blödde näsblod, jag har slagit i mitt lillfinger rätt på hans ena skrubbade knä, osv. osv.

men men, jag måste ju ändå säga att för att vara 2,5 år gammal så var det väl kanske dags för honom att få ett skrubbsår! han har faktiskt inte fått ett riktigt skrubbsår innan! små jack å liknande har han fått men inga sommar knän ;-)

Men jag kan säga att jag har lidigt med honom idag, så så lugn som jag säkert låter är jag inte! ett tag var jag nära att själv börja gråta!

Utöver det så har jag oxå packat ihop sittdelen till vagnen, måste bara hitta redig tejp i morrn så jag kan få ihop kartongen igen!
underbara Kidzshop.se har löst de med schenker och dom har beställt en ny sittdel! det e ju tyvärr semester nu så man vet ju inte när det kommer. men hoppas på att de går fort!

Nu ska jag sova så jag orkar ringa sjukhuset i morgon!
Kram på er


Tårtplaner

I Augusti så har jag äran att få göra en bröllopstårta!
Känns riktigt kul, och det kommer bli så fint!

Önskan är att tårtan ska stå på ställning, ha quiltat mönster runt om och ett pärlband i över och underkant! ovanpå så ska vi ha riktiga blommor, rosor och liljor. ev. även gerbera.
Själva tårtan ska vara vit, i kryssen på quiltningen ska det sitta socker eller silver pärlor.
och pärlbandet ska ev. vara målat med pärlemo.

Jag har aldrig gjort quilt, men tycker att de blir så galet snyggt.
men till min förfäran så inser jag att alla "mallar" för quiltning är slutsålda. så i natt satt jag vaken lääääänge och letade efter en sån embrosser.

och efter mycket letande så lyckades jag knipa den sista i Götet och fick en jätte fin utstickare till pärlband oxå!
så nu kan jag andas ut. återstående problem e dock att jag måste hitta nån som har Vit sugarpaste hemma. och det var inte heller lätt. men dom som har svarat på mina mail tror att dom kommer ha inne om 2 veckor. så de hinns beställas. annars så gör jag egen!

Jag lovar att det finns några av er som har läst quilt och undrar vad fasen är det, så här kommer det två bild exempel som jag snott från google bild sök (Quilted weddingcake)


Samma typ ska det vara på bröllopstårtan, med små "söm" mönster som jag ska fixa till! dock så kommer inte mönstret bli lika stort utan dom blir mindre för finare effekt.



samma mönster som på denna kommer det att bli på tårtan!



Och här har vi pärlbands verktyget jag beställde. det blir alltså varannan stor och varannan liten pärla!


Och om nån skulle vara intresserad så heter quilting verktyget jag beställde "
Patchwork cutters quilting embosser"
och pärlbandet är "
Pärlbandsverktyg 4 ovaler"
Båda beställda från tartdecor.se

Så nu är jag iaf på banan! jag har det jag måste ha utöver ingredienser då iof ;-) men jag har dom verktygen jag måste ha! så nu kan jag släppa det lite :-)

Kram på er


Jävla skit schenker IGEN

I dag så har vi varit och badat hela dagen, efter det skulle vi en snabbis till mataffären. kikade in min mail och YEY total lycka när jag ser att min sittdel tillbarnvagnen har kommit!
Vi åkte å handlade och sen åkte vi för att hämta mitt paket.

står där snällt och väntar och hon slänger upp en trasig sak och lägger upp en bit kartong på högen som hon sticker in där den har varit. "Så där är ditt paket" ööh du tycker inte att det var lite i trasigaste laget?
Jo men sånt får man räkna med när man skickar så långt ifrån. Min spontana reaktion vart inte att ifrågasätta hur fan hon kunde säga så. jag ska ju kunna beställa paket vartifrån jag vill UTAN att det ska levereras i de skicket. det var en jävligt dålig ursäkt.
Min reaktion blev att jag backade å sa att nej jag tar inte emot de där.
nää hää men då får den ligga där å nån annan tar den för den e utscannad med andra ord, den är ditt ansvar inte vårt.

jag tog den tasiga högen och ville gråta. satta mig i bilen å ringde butiken direkt, dom skulle lösa det med idiot schenker *hoppas jag*
men jag skulle fota och dokumentera skadorna.


ena sidan, till tryckt, ser ut som om en mindre och tung kartong har stått på den, adresslappen trasig


här ser man lite bättre hur ned sjunken den e


andra kortsidan och de e denna som ramlade loss men sitter här in stucken

Där e den delen som ramlade ut och kartongen blir då helt öppen på kortsidan



och här är undersidan där det inte finns nästan nån tejp kvar så den ligger "ihoprullad"


Här är innehållet som har en stor reva i förvaringsplasten.
och här började förtvivlan komma... skulle basen ha klarat sig eller ej?




Nix, som ni kan se är skenorna i ryggen helt böjda.


Fy vad ledsen jag känner mig :-(

Kram på er


Today


Shopping

I dag gick faktiskt allt precis som planerat!
Vi kom iväg till sjukan och sen kom vi iväg till coop och handlade.
Noa fick ett par jeans därifrån som de va 75% rea på, så 30 spänn gick dom på. inte så att jag gnäller direkt :-)

Efter det blev det mcdonalds och Noa käkade en del men inte alls så mycket som han annars käkar. Men de e ju så galet varmt oxå så jag förstår honom om han inte orkar.

Sen mötte vi bästaste Linda och Madde och åkte upp till centrum.
Noa han var glad mestadels men blev för övertrött och därmed surig.
Men de blev lite små shoppning. Noa han fick en shortsbody som va randig från HM, en randig collagetröja som va 75% rea på från Cubus, En katt som går och jamar! fy attans vad han älskar den. och sist men inte minst blåsbubblor!

Jag fick en ny bikini! Även den randig :D


I morgon blir det tidigt då jag tror att Idas mamma kommer i morrn å hämtar en vagn. Hennes har blivit krossad av en spårvagn :-( och de tar sån tid innan kom kan få en ny!
Hon bor i Oslo men har som tur e mamma som ska ner till götet och träffa dom över helgen.

Och sen blir det bad med min nya bikini för hela slanten :-)

Kram på er
 


infekterat sår :-(

Ett litet.. ett mini litet sår i pannan...
Vad resulterar det i? Jo en infektion! :-( tok äckligt! och gör riktigt ont. Skulle vilja tröst äta en pizza men vete fasen om det skulle lösa mitt problem ;-)

Tur är iaf att den jäkeln sitter under snedluggen! men de syns ju iaf å i morrn e de förband på, men låter det lufta nu under natten!

Dagen har varit helt okej, Noa har dock varit rätt sur och tvär!
Vi åkte en sväng å badade och det gjorde min lilla kille riktigt glad. Och jag blir så glad av att se att han badar som en fisk!
Han som alltid varit rädd för vatten är riktigt "uppkäftig" nu och går gärna om han får hålla handen tillsdess att han har vatten upp till halsen och lite till ;-)

Vi stannade bara en stund då min panna höll på att ta livet av mig!
Noa han somnade i bilen hem och ville inte alls vakna när jag försökte få upp honom.
Men nu sover han sött och jag får en chans att planerar dagen i morrn och planera inför bröllopstårtan!

Och sist men inte minst ;-) jag får chansen att gnälla av mig lite här oxå hehe.

Hur ser min morgondag ut då? Jo fullrulle skulle man väl kunna säga.
Först e de sjukan med Noa, sen hoppas jag att jag kan få komma till en dr med min panna.
där nånstans ska det hinnas med en hamburgare till lunch för de har jag lovat Noa. och så ska jag försöka hinna med att handla lite mat och blöjor. Efter det sen så ska vi dejta Linda i centrum då hon ska byta lite av dom kläderna vi köpte sist.
och sen hoppas jag på att få komma hem innan natten är slagen :-)


Men vi får se, dagarna brukar ju inte bli som jag planerar ;-)

Kram på er


Sista Dagarna i text och bild

4 dagar och 10 timmar sedan sista inlägget.
Jag har inte direkt haft fullt upp så jag kan faktiskt inte skylla på det. men mitt internet hemma har av okänd anledning dött! Jag hoppas verkligen att det är igång till i kväll annars så vet jag en som kommer bli riktigt sur"Jag".

Så vad har hänt sedan sist? Jo jag åkte ut till ön, jag fick åka med Lindas mamma hennes syster hennes systerdotter och hennes "plast" pappa.
Vid drog redan vid 10 tiden och var ute på ön lagomtid för att kunna ligga i solen hela dagen.
Vi låg på baksidan där det var helt vindstilla och strekte i flera timmar. Vi fick faktiskt sällskap oxå!


Jag gav upp först! jag svettades från ställen jag inte trode att man kunde svettas. och så blev jag nog rätt rastlös oxå. Jag är inte van vid att bara liggastilla.
Sen så duschade vi, fixade inför grillningen som blev färskpotatis i folie och lax med lime å citron i folie.

Sen blev det en lååång vandring mot vårt mål!



(Finaste Linda!)

Det var mycket packning, stekade hetta och tre gnälliga tjejer som begav sig!
Nästan framme så kommer vi till dödens backe som jag en gång i tiden har bott mitt i. då gav vi nästan upp. men Linda fick den geniala iden att vi genar över en åker...
Sagt och gjort och till andra sidan vi kom. Men... vart fasen ska man kliva av då?
så det var bara till att snabbt kasta sig över det höga gräset och hoppas på att man inte klev ner i ett djupt dike.

Kvällen var trevlig. vi blev ett helt gäng brudar och en stackars kille som jag fick adoptera som lillebror.
Dans musik grilling snack och skvaller det avlöste varandra!
Och en underbart fin utsikt hade vi oxå!


Vandringen begav sig sedan upp till herrgården som ligger rätt nära där vi började dagen. På herrgården har jag själv jobbat och fina linda hon jobbar där nu under sommaren!
där skulle festen hållas och Linda å jag skulle ha sovit kvar.
Men det var knappt nåt folk då folk hade bannlyst festen pga. dålig attityd från ägarinnan. Men vi hela gänget vi höll igång. Vi dansade, sjöng och skrattade!

Kvällen slutade med att jag å Linda sov hemma hos hennes släkt istället! kändes bättre!

Morgonen efter började med pannkakor och sedan vidare ut i solen innan det var dags för mig att sätta mig på en het buss och åka hem.

Bussen var mitt orosmoment då jag e rätt känslig. Jag kan åka buss å bil å så helt utan problem. men jag får alltid en sån nojja när jag ska åka och vara bakis. tror jämt att jag ska spy. men det gäller ju bara att man får bort dom tanketrollen så klarar jag det alltid! tror faktiskt inte att jag har spytt på en buss eller så någonsin!

Nästan framme innan vi ska byta då var det dock en tjej framför mig som inte var av samma karaktär. Hon spydde spydde och spydde.
YEY och de va ju lätt att inte tänka på spya då lixom! Den sista sträckan har aldrig varit så lång!
Jag glodde ut genom fönstret och sjöng blinka lilla stjärna i huvudet haha!

Sen bytte vi buss och den resan gick super fort!

Måndagen var en lugn dag! jag var trött och Noa var hel sliten!
Bajsade en massa och var allmänt orolig!

och gårdagen spenderades på stranden!


Noa var som en fisk och badade massor!


Stor kram på er


Ut till Ön

åh i dag har det varit en såndär seg stessig dag som man inte riktigt vet vad man ska säga om ;-)

Ni som vill ha lösenord till Noabloggen får gärna maila till mig
[email protected] så hoppas jag på att kunna skicka iväg lösen så fort det går. dock så e jag borta hela dagen i morrn!

I dag drog vi iväg tidigt upp till sjukhuset för att göra en EEG.
Efter det så var det bara in och vända hemma innan vi skulle ner och träffa finaste Linda för en dag med lite shopping. Vi mötte även upp madde och sen var det bara att tuta och köra :-)
Ja de blev inte så mycket shopping för min egen del. men en tröja till mig och två linnen till Noa blev det iaf.

Sen var vi uppe hos mamma å hämta grejer.
och efter det har jag typ legat död på soffan och bara velat sova.
jag hade tänkt att packa å städa undan de hinner jag gott å väl med i morrn innan jag ska ut till ön.
Bussarna går sällan dit ut och jag visste att några timmar skulle jag få hemma i lugn och ro.
Men ja...
Tji fick jag ;-)

Lindas mamma ska ut till Ön och hämtar mig innan. vilket gör att jag måste lämna Noa redan 9.45 för att hinna hem innan dom kommer vid 10.15.

Så nu har jag en hel bag packad med grejer jag förmodligen inte ens kommer behöva men tyckte i stundens stress att det var lika bra att ha med.
skor smink å tandborste samt maten måste jag packa ner i morrn. hoppas bara jag minns det ;-)

Vad är denna Ö som jag ska åka till då?
Jo man kan väl säga att jag ska återvända dit där jag växte upp!
17 år tror jag att det är som mamma å pappa hade hus på Ön.

jag har inte återvänt dit på bra länge. jo vi va där en snabbis förra året en gång. men innan det var det länge sedan. jag var inte ens ute sista månaderna innan mamma å pappa sålde. jag va för upptagen med jobb :(

men i morrn ska jag ut igen. ut och umgås med folk. ha kul och trevligt och sen står det grillning på schemat på granntomten till vårt gamla hus. kommer kännas konstigt, men samtidigt kul!

Noa han ska ut på sjön med sin mormor och morfar och morbror (den yngste).

Men nu måste jag sova så jag orkar upp om några timmar när klockan ringer!

Stor kram på er och trevlig helg!
 


Låst

Hur har ni hittat hit? eller.. vad är orsaken till att du har studsat in här på min blogg? :-)
Jag vill så gärna veta hur folk hittar till oss!

Jag har dock stängt Noas sjukhusblogg för en stund. Om jag kommer öppna den helt igen eller inte har jag inte bestämt mig för ännu! men jag fortsätter att blogga där och om du vill ha lösenord dit så hojta till!

I dag har vi varit ute en sväng på sjön. men jäklarns vad det blåste. det var inte alls kul att ha lagt till vid den lilla stranden i dag. det blåste så att man knappt kunde stå i vattnet och pojkarna tyckte inte att det var kul.
Bror carro loke syster å mamma å pappa var med ute.

efter en stund åke vi dock tillbaka mot bryggan och la oss strax innan vid ett ställe där det var lä för att käka lite lunch i båten.
Det var trevligt och kul en stund. men inte så länge för det blev ju för varmt istället!

Noa och jag gick hem direkt och stökade ner här hemma. jag menar varför ha det fint hemma när man kan stöka ner?? ;-)

Nä städa ska jag nog faktiskt kanske göra lite i morrn. annars så tar jag det på lördag om jag kan.
Om Noa inte blir kvar på sjukan i morrn å över helgen så ska jag ut till Ön med Linda!
och då tar mamma å pappa Noa ut till sjön så jag får lite egen tid!

I morgon ska vi till DR. Noa ska göra sin EEG. Pappa ska köra upp oss och vara med oss hos nevrologen.
Sen efter så ska jag med lite tur träffa bästaste Linda.
Jag kanske tom kan övertala henne att vara med på en bild ;-)

Nä vet ni vad. Nu ska jag nog ta det lite lugnt och göra mig redo för sängen. imorrn e de en tidig morgon!

Kram på er


Kvinnor som tänker för mycket

Vi har haft en toppen dag idag!
Uppe på sjukhuset så lyckades jag låna en bok som Linda sa att hon hade och skulle läsa.
Kvinnor som tänker för mycket av Susan Nolen-Hoeksema!


Inte så rolig framsida kanske ;-) bibblans bok var dessutom i nån taskig grönaktig färg.
Men
Den verkar bra. jag har inte börjat läsa den ännu men den handlar om destruktiva tankemönster och hur man blir av med dom. Typ ni vet ju hur man gör, man ältar man grubblar man funderar tillslut blir en liten sak en stor sak.
Jag tror att den kan vara nyttig att läsa. Iaf för mig! för som ni vet så tänker jag en hel del :-D

Efter sjukhuset så hämtade mamma å pappa oss och vi körde mot stormarknaden. men jag ville absolut till Coop och mamma till Maxi så jag fick knata själv med Noa.
Bror carro och Loke kom iof till coop dom med efter en stund!

Vi har lekt på eftermiddagen i parken och sen passade min syster Noa en stund så jag fick städa av hemma. dammsuga torka golv osv.

skönt att få göra sånt själv ibland. Ja Noa han e ju jätte duktig och hjälper till men.... ibland orkar man bara inte och vill bara få det gjort!

Vi käkade hemma hos mamma och pappa sen följde micki med över och drack vin å kikade på fotboll.
Pappa kom över med Noas Circadin då Noa tvär vägrade att sova.
Han försökte nog visa micki att det var han som bestämde här hemma eller nåt åt de hållet ;-) men med en circadin i magen så somnade han ganska snabbt och det var välbehövt! ögonen gick i kors på han stackarn!
Med circadinet fick vi oxå nybakat tunnbröd som Lillebror och pappa hade gjort!

Strax efter fotbollen och med nästan ett helt glas vin i magen så gick lillasyster hem och jag har glott på TV och kört ett race med min leksak Braun silk epil det är skönt när det är gjort. men inte skönt att göra huua men jag måste nog gå på i morrn igen så jag får bort allt hår på benen.

Nä hörrni, jag måste nog verkligen sova så jag orkar med en dag i morgon med!
I morgon e det dags för en tur på sjön igen hoppas jag!

Kram på er


Senaste dagarna

Jag har inte mått sådär super bra sista dagarna, illamående, huvudvärk och trött som en ja jag vet inte vad!
Därav har det varit rätt tyst från min sida sista dagarna.

Men jag ska försöka uppdatera så gott det går, I söndags var vi i stan och tittade lite på redbull flugtag. rätt kul faktiskt och bra uppstyrt. men det var vaaaaarmt! fasen jag trodde jag skulle smälta.

Vi har varit ute på sjön en vända till och badat, vi åkte till ett ställe där vi låg en del förra sommaren med. jätte fin sandbotten och lugnt. men...
det går kossor/tjurar på land. så de gäller att man tar det försiktigt med vart man kliver i vattnet för på vissaställen har dom trampat sönder och de blir som hål som inte syns. man sjunker helt enkelt ner. Jag lyckades såklart kliva i ett sånt med ett ben, men jag kom upp jätte snabbt. men jag hade likförbannat blålera upp till knät.



Myst har vi gjort hela helgen och Noa har varit söt och lagat mat till mig :-) här är det panerad fisk med smör och örtslungad färskpotatis och spenat som stod på menyn!
Sen tycker jag att hans kroppställning på denna bild e lite rolig ;-)


'

Här har vi sötisen som precis kommit upp ur vattnet och medans jag letade efter en torr tröja så fick han flingor och dricka av sin mormor!



När vi var inne på redbull flugtag så gick vi från stömmen till södra station. Här får Noa hjälp av sin moster att titta på "vattenfallet" som är på slottets ena vägg.



Idag har vi varit i parken och låtit pojkarna blåsabubblor! vi har varit på biblioteket och vi har prommenerat!



Efter att ha varit hemma och gett Noa sond och tagit det lugnt en stund så var detta dagens val av kläder som Noa absolut skulle ha på sig! Noa var dyngtrött så det var ingen ide att få han att vilja ha nåt annat!
Nix body och gummisar det va så det skulle vara :-) men visst e han söt!

Sen har vi varit hemma. Noa han fick ta ett bad då han var skitig överallt efter att ha lekt med sopa i sanden :-)
Han somnade vid 19 tiden direkt efter hans bad och han ligger å sussar sött!
I morrn är det sjukhus som gäller.

stor kram på er


Smycken

Så då tar vi inlägg nummer 2 ;-)

Jag har funderat på en sak...
man bär ofta samma smycken varje dag år in och år ut. visst man har säke
rt en del att växla mellan med iaf jag har ett halsband och 1-2 ringar som jag ofta använder.
och varför det? Jo





Som ni ser, jag har ett halsband och en ring som jag nästan dagligen använder. jag har en ring till men som jag har förlagt.

Halsbandet består av 3 berlocker, ett kors som jag fick när jag var Lucia i 5an. för kyrkokören.
Ängelen fick jag av min pappa samma år efter att jag hade varit Lucia på både kyrkokören och militärbasen.
Sen är det ett halvt hjärta med en liten "diamant" som jag delar med min bästa vän linda :-)
Linda och jag har varit vänner i 18 år! och för att fira det så köpte jag hjärtat och delade med henne i höstas.

Ringen är ärvd av min älskade och saknade Farmor. ringen är från början av 50-talet, är i vittguld och har en lilasten som jag inte minns namnet på!

Vad har ni för smycken som ni använder ofta/dagligen? och varför?

Kram
 


Baka hela dagen lååång ;-)

Åh så dog explorer och blogg.se sparade inte mitt långa inlägg jag hade gjort.
suck!
och jag e så trött så jag orkar faktiskt inte blogga om allt för jag har flera inlägg jag ska göra nu ikväll ;-)

Men vi tar väl dagen i snabbhet, vi började dagen med en låång prommis med bror och Loke.
Loke somnade så Noa och jag gick hem å planerade bakning.
Lite senare på em så kom carro och Loke över och hjälpte till, sen gick vi till dom å käkade färskpotatis gravadlax och skagen!
Igår natt kom migränen som en blixt från himlen. så jag var lite "dagen efter" i dag och mår inte sådär suuuper bra. så de var lagom skönt att bara få lugn å ro.

Väl hemma igen så somnade Noa som en slagen kämpe i sängen. så som han har hållit igång så är jag inte förvånad.



Här har vi resultatet. en Choklad och apelsin cheesecake!
Och galet god blev den oxå :-) jag lägger ut receptet på den på
www.angelabakar.blogg.se i morgon hoppas jag.

Kram på er


RSS 2.0